Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii își pot reangaja rudele și prietenii cu care au colaborat

Parlamentarii își pot reangaja rudele și prietenii cu care au colaborat

Parlamentarii își pot reangaja rudele și prietenii cu care au colaborat
27 Mar 2017   •   14:57

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea Statutului parlamentarului, care prevede că nu mai constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorul sau deputatul s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Prin actul normativ pentru completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor se introduce un nou alineat, prin care se statuează faptul că, prin derogare de la prevederile articolului 31 din Codul penal, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputații s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Deputaţii şi senatori au adoptat, la începutul lunii martie, în cadrul şedinţei de plen reunit, cu 275 voturi „pentru” şi 22 de „abţineri” propunerea legislativă care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, a declarat marţi că s-a dat un raport favorabil propunerii legislative care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

„Este doar modificarea aceea care prevede că nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Săftoiu, întrebată dacă s-a dat un raport favorabil propunerii care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Patru deputaţi au depus, la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close