Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul cere eliberarea unui condamnat definitiv

Parlamentul cere eliberarea unui condamnat definitiv

Parlamentul cere eliberarea unui condamnat definitiv
02 Iul 2012   •   16:22

Parlamentul a cerut eliberarea lui Emilian Cutean, fost secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Probelemele Revoluţionarilor (SSPR). Acesta execută, începând cu februarie 2012, 5 ani de închisoare, pentru fraudarea bugetului instituţiei pe care a condus-o cu aproape 300 de mii de lei. Condamnarea este definitivă, după un proces de aproximativ 6 ani.

Fostul demnitar a cerut întreruperea executării pedepsei pe o perioadă de 3 luni, maximul prevăzut de lege dealtfel, iar apelul urma să fie judecat vineri de Trubunalul Bucureşti.

Actualul secretar de stat, Sorin Vintilă Meşter, a depus de asemenea o cerere privind eliberarea lui Cutean. Astfel, judecarea pe fond a fost amânată până pe data de 10 iulie, magistraţii cerând Secretariatului General al Guvernului să precizeze dacă domnul Meşter a fost mandatat să acţioneze în numele Guvernului.

Însă cererile nu s-au oprit aici. Parlamentul României a cerut de asemenea eliberarea lui Cutean, prin Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (CPR), pe motiv că acesta trebuie audiat.

Într-un document primit de Jurnalul Naţional, semnat de domnul Raymond Luca, şeful Comisiei Revoluţionarilor, se motivează: „Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, sunt depuse şi efectuate nenumerose  sesizări şi anchete, audierea domnului Cutean Emilian Vasile este imperios necesară în cadrul comisiei, în mod succesiv, pentru o clarificare în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor conform prevederilor Legii nr. 341/2004, acesta fiind şi unul din iniţiatorii acesteia”.

De asemenea, Jurnalul Naţional a pretentat şi două documente explozive, trimise de Cutean unor autorităţi ale statului. În aceste documente este menţionat faptul că există peste 10,000 de persoane cu certificat de revoluţionar, care primesc beneficii din partea statului, şi că există chiar şi o bursă neagră a certificatelor, unde acestea se vând cu 10,000 de euro bucata. Totalul prejudiciului este estimat de Cutean la aproximativ 75 de milioane de euro.


Citeşte mai multe detalii despre aceste documente explozive pe Jurnalul Naţional.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close