Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului COVID-19 cu încă un an

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului COVID-19 cu încă un an

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului COVID-19 cu încă un an, până în 30 iunie 2023, anunţă reprezentanții Ro-Vaccinare.

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului COVID-19 cu încă un an
Sursa foto: Pexels/Nataliya Vaitkevich
de Claudia Popovici    |    06 Mai 2022   •   19:54

Potrivit paginii oficiale de Facebook a Ro-Vaccinare, Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului Covid cu încă un an.

Europarlamentarii au hotărât menținerea certificatului digital COVID-19 încă 12 luni, până la 30 iunie 2023.

În plus, aceștia vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului după o perioadă de 6 luni de la extensie, după decembrie 2022, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC) și Comitetului pentru Securitatea Sănătății (Health Security Committee - HSC).

Reprezentanții Ro-Vaccinare le recomandă celor care călătoresc în afara României să consulte înainte pagina dedicată condițiilor de călătorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne: http://www.mae.ro/travel-conditions.

×
Subiecte în articol: certificat COVID Parlamentul European
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close