Antena 3 CNN Actualitate Pas cu pas, Iohannis și-ar putea lua înapoi casa pierdută în instanță

Pas cu pas, Iohannis și-ar putea lua înapoi casa pierdută în instanță

Pas cu pas, Iohannis și-ar putea lua înapoi casa pierdută în instanță
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    02 Mar 2017   •   20:38

Fiscul vine cu precizări în cazul casei care a aparţinut familiei Iohannis. Inspectorii fiscali spun că, momentan, statul român nu este proprietarul imobilului, pentru că la Tribunalul Sibiu a fost deschis un proces în care se va decide cine deţine această casă. Acum, în acte, proprietari sunt doi soţi care au murit în urmă cu 50 de ani.

„În urma pronunțării de către Curtea de Apel Brașov a unei hotărâri irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johanis Klaus Werner”, arată ANAF.

Astfel, după rectificarea de carte funciară, dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză a revenit defuncților proprietari Ghenea Elisei și Ghenea Maria, care au decedat, precizează Fiscul. 

O femeie care locuieşte în Statele Unite ale Americii a deschis două procese pe rolul instanţelor din Sibiu, prin care vizează recuperarea parţială sau integrală a aceleiaşi case din centrul Sibiului pierdute definitiv în instanţă de către familia Klaus şi Carmen Iohannis. 

Cea care a deschis procesul pentru recuperarea unei părţi din averea familiei Iohannis locuieşte în Florida, Statele Unite ale Americii. Se numeşte Rodica Baştea şi este soţia celui care a fost Ioan Baştea (a decedat în 2010), ”punctul de legătură” cu familia preşedintelui României, Klaus Iohannis, în istoria casei pierdute în instanţă, potrivit Adevarul.ro.

”Moştenitorii testamentari ai defunctului Baştea Nicolae vor putea dovedi, prin depunerea de acte de stare civilă, legătura de rudenie dintre defuncta Ghenea Maria şi Baştea Nicolae, vor putea solicita eliberarea unui nou certificat de moştenitor notarului competent, certificat în cuprinsul căruia să se redea în mod corect şirul succesoral şi dezbaterile succesive”, citează Rodica Baştea din respectiva sentinţă.

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Subiectiv casa Sibiu Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close