Antena 3 CNN Actualitate Pată de hidrocarburi pe mare la 10 km de Mangalia (VIDEO)

Pată de hidrocarburi pe mare la 10 km de Mangalia (VIDEO)

Pată de hidrocarburi pe mare la 10 km de Mangalia <font color=red>(VIDEO)</font>
27 Iul 2007   •   09:48

Hidrocarburile care au ajuns în apa Mării Negre, în urma scufundării unui cargo cambodgian, nu ameninţă să polueze plajele între Olimp şi Mangalia. Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a precizat că riscul este redus, datorită temperaturilor ridicate. Pata de hidrocarburi se întinde pe o lungime de aproximativ zece kilometri şi are o lăţime cuprinsă între 50 şi 100 de metri, în zona staţiunilor Jupiter şi Costineşti.

O navă sub pavilion cambodgian, încărcată cu cherestea, s-a scufundat joi seară în apropiere de staţiunea Venus. Nava venea din Turcia şi se îndrepta spre portul Constanţa pentru a descărca cheresteaua. La ora 18.00 a fost recepţionat primul semnal SOS, care anunţa că de la bord au căzut mai mulţi paleţi cu cherestea. După încă 30 de minute comandantul vasului a cerut din nou ajutor şi a anunţat că nava avea o gaură chiar sub linia de plutire şi era în pericol de scufundare. În zonă a fost trimisă o şalupă a poliţiei de frontieră din Mangalia. Până când a ajuns la locul dezastrului, nava era scufundată în proporţie de 70 la sută.

Toţi cei şapte membri ai echipajului au fost salvaţi din apă de către poliţiştii de frontieră şi aduşi la ţărm. La locul dezastrlui se află acum o şalupă a Grupului de salvare pe mare şi o navă militară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close