Antena 3 Actualitate Patriarhia: În noapte de Înviere, credincioșii nu vor fi vânați

Patriarhia: În noapte de Înviere, credincioșii nu vor fi vânați

de Gabriel Dano    |    25 Mar 2021   •   20:01
Patriarhia: În noapte de Înviere, credincioșii nu vor fi vânați
Sursa foto: hepta

Deoarece Slujba de Înviere începe și se încheie la ore diferite în bisericile ortodoxe și în cele catolice, Patriarhia anunță că cei care se vor întoarce acasă nu vor fi "vânați și amendați pe străzi”.

Slujba va fi oficiată conform rânduielii.

„Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00”, spun reprezentanții Patriarhiei.

Astfel, creștinii se vor putea întoarce acasă la finalul slujbei, „fără să fie vânați sau amendați pe străzi”.

„Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești”, anunță Patriarhia.

Astfel, conform sursei citate, ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă.

Reperele orare referitoare la slujba de Înviere a credincioșilor ortodocși vor fi comunicate la timp, mai arată sursa citată.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close