Antena 3 CNN Actualitate Patriciu, despre reţinerea lui Vîntu: Este o diversiune când ţara are probleme economice şi politice foarte grave (VIDEO)

Patriciu, despre reţinerea lui Vîntu: Este o diversiune când ţara are probleme economice şi politice foarte grave (VIDEO)

Patriciu, despre reţinerea lui Vîntu: Este o diversiune când ţara are probleme economice şi politice foarte grave (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Sep 2010   •   23:03

?Asistăm evident la un circ mediatic. Cine poate fi atât de naiv să creadă că nu există o legătură între arestarea patronului Realitatea TV şi prestaţia jurnalisitcă a postului, (...) cred că este o armă politică, se urmăreşte diversiunea când ţara are probleme economice şi politice foarte grave?, a declarat, joi seară, la Sinteza Zilei, Dinu Patriciu, referitor la reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu.

Omul de afaceri a continuat susţinând că justiţia din România comite abuzuri, reţinând oameni, când în orice ţară democratică această măsură se aplică doar în cazuri extreme. De asemenea, Patriciu a subliniat faptul că în România nu exită prezumpţia de nevinovăţie atunci când este arestată o persoană.

?În România funcţionează un principiu: mai bine pedepsesc zece nevinovaţi decât să scape un vinovat, prezumţia de nevinovăţie este inexistentă. (...) Într-o ţară normală există nenumărate modalităţi de a sili oamenii să răspundă autorităţilor, eliberarea pe cauţiune, arest la domiciliu. Măsura arestării preventive apare numai în situaţii extreme, un astfel de caz ca cel despre care vorbim acum, în orice ţară democratică din lumea asta este un abuz să fii cercetat în arest?, a mai spus Dinu Patriciu.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu Sorin Ovidiu Vantu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close