Antena 3 CNN Actualitate Patronate: Ministerul Sănătăţii vrea să cheltuie banii CNAS după bunul plac

Patronate: Ministerul Sănătăţii vrea să cheltuie banii CNAS după bunul plac

Patronate: Ministerul Sănătăţii vrea să cheltuie banii CNAS după bunul plac
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2011   •   16:30

Scandal în sănătate, în urma deciziei Guvernului de a nu mai permite patronatelor, sindicatelor şi societăţii civile să mai facă parte din consiliile de administraţie ale Caselor de asigurări de sănătate. Aceştia susţin că hotărârea va da frâu liber alocării fondurilor pentru casele judeţene în mod diferit.

Sindicatele şi patronatele acuză Ministerul Sănătăţii că vrea să cheltuie după bunul plac banii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Liderii patronatelor susţin că ordonanţa prin care nu li se mai permite prezenţa în consiliile de administraţie va duce la o lipsă de control a banilor contribuabililor.

Reprezentanţii patronatelor spun că bugetul Casei de Asigurări de Sănătate a fost deja aprobat, iar modificarea alocărilor bugetare înseamnă deturnare de fonduri.

Dacă Guvernul doreşte o modificare a legii sănătăţii, acesta ar trebui mai întâi supusă dezbaterii publice, spun reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor. Numărul de membri ai Consiliului de Administraţie al CNAS a fost redus de la 17 la 7 persoane la sfârşitul anului trecut, iar nivelul indemnizaţiei acordate acestora a fost plafonat la 1% din indemnizaţia preşedintelui casei.

 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close