Antena 3 CNN Actualitate Patru localități din Arad au intrat în carantină din cauza focarelor de coronavirus

Patru localități din Arad au intrat în carantină din cauza focarelor de coronavirus

Patru localități din Arad au intrat în carantină din cauza focarelor de COVID-19, în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Este vorba despre Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda. Măsura a fost confirmată, sâmbătă dimineaţă, printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Patru localități din Arad au intrat în carantină din cauza focarelor de coronavirus
Sursa foto: Antena3
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2020   •   11:45

"Propunerea carantinării acestor localităţi a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat măsura. Carantina a intrat în vigoare de astăzi, când a fost emis un ordin de către şeful DSU, domnul Raed Arafat", a declarat, sâmbătă, prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

1.045 de cazuri de coronavirus în Arad - 83 de morți

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 1.045 de persoane, iar 83 au decedat.

327 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 180 erau internate vineri după-amiază, în timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

Două localități din Argeș, în carantină de vineri seară

Două localități din județul Argeș au intrat în caratină, după ce au crescut alarmant cazurile de COVID-19, iar județul se află pe un trend crescător al persoanelor confirmate pozitiv.

”Este vorba de localitățile Bălilești și Dârmănești, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depășit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică și pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Soare Emanuel Soare, pentru Mediafax.

Prefectul a declarat că polițiștii și jandarmii sunt la toate intrările și ieșirile din cele două localități.  Oficialul recunoaște că în unele momente se fac liste de așteptare pentru cei care solicită o ambulanță în vederea internării.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close