Antena 3 CNN Actualitate Patru turişti sunt căutaţi de salvamontişti după ce s-au aventurat în Munţii Piatra Craiului

Patru turişti sunt căutaţi de salvamontişti după ce s-au aventurat în Munţii Piatra Craiului

Patru turişti sunt căutaţi de salvamontişti după ce s-au aventurat în Munţii Piatra Craiului
Sursa foto: Foto: panoramio.com
07 Apr 2012   •   23:01

Patru turişti bucureşteni s-au rătăcit, sâmbătă seară, într-o zonă greu accesibilă a Masivului Piatra Craiului, după ce au încercat să ajungă spre Vârfu Omu pe un traseu închis din cauza zăpezii şi a gheţii, informează Mediafax. Aceştia au anunţat autorităţile şi aşteaptă intervenţia echipei de salvamontişti de la Zărneşti.
   
Salvamontiştii au fost anunţaţi prin serviciul 112, de către un prieten al celor patru turişti rătăciţi, o echipă de la Salvamont Zărneşti pornind în căutarea lor.
   
Potrivit şefului Salvamont, Mircea Opriş, cei patru turişti bucureşteni au plecat de la Refugiul Şpirlea şi s-au aventurat pe traseul La Lanţuri - Vârfu Omu, care este închis din cauza gheţii şi a zăpezii.
   
"Au rămas blocaţi într-o zonă foarte greu accesibilă. Deocamdată echipa noastră de la Salvamont Zărneşti este plecată în căutarea lor. Nu au semnal în zonă şi nu putem lua legătura cu ei acum, dar acum o  jumătate de oră erau în zonă. Nu ajunseseră la ei, dar cu siguranţă îi vor găsi pentru că acolo este o zonă foarte îngustă unde au rămas blocaţi şi nu mai pot înainta nici la stânga nici la dreapta. Nu pot face altceva decât să aştepte echipele de salvatori", a spus şeful Salvamont România.
   
Accesul în zonă este extrem de dificil atât din cauza întunericului, cât şi din cauza vremii, cu ninsoare şi viscol.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close