Antena 3 CNN Actualitate Pensia medie a crescut cu doar 1 leu în luna mai, faţă de luna precedentă. Cifrele care îi revoltă pe români

Pensia medie a crescut cu doar 1 leu în luna mai, faţă de luna precedentă. Cifrele care îi revoltă pe români

Pensia medie lunară a crescut cu doar 1 leu în luna mai, faţă de luna precedentă. Casa Naţională de Pensii Publice a realizat o statistică a pensiilor medii pe judeţe şi sectoare ale Capitalei.

Pensia medie a crescut cu doar 1 leu în luna mai, faţă de luna precedentă. Cifrele care îi revoltă pe români
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    21 Iun 2021   •   20:37

Cele mai mari pensii medii

Hunedoara - 2.122 lei
București - 2.024 lei
Brașov - 1.889 lei
Galați - 1.732 lei
Prhaova - 1.697 lei

Cele mai mici pensii medii

Botoșani - 1.272 lei
Giurgiu - 1.280 lei
Vrancea - 1.298 lei
Bistrița - 1.336 lei
Buzău - 1.389 lei

Sursă: Casa Naţională de Pensii Publice

Pensionarii cu pensie minimă, verificați de Guvern dacă merită această sumă

Guvernul vrea să ii verifice pe românii care iau pensia minimă. Mai exact, Executivul vrea să testeze nivelul de trai al pensionarilor pentru a vedea dacă merită pensia minimă. Ideea este scrisă în planul trimis la Bruxelles prin care țara noastră vrea să obțină aproape 30 de miliarde de euro.

Guvernul vrea sa îi testeze pe pensionarii care iau pensia minima. Ideea este scrisă tot în planul trimis la Bruxelles pentru a obține cele aproape 30 de miliarde de euro - bani europeni. Concret, Guvernul scrie că va testa mijloacele de trai ale persoanelor singure sau familie.

Guvernul mai scrie în planul trimis la Bruxelles pentru a obține cele 30 de miliarde de euro că vrea să crească pensia minimă. Mai exact, că valoarea va fi raportată la nivelul salariului minim, care e azi de 2.300 lei brut și aproape dublul pensiei minime, dacă vorbim de salariul minim net. Vicepremierul Kelemen Hunor mai are și el o idee cu privire la cât ar trebuie sa fie pensiile: 75% din salariul net.
Ce scrie în document

"Noul sistem de pensii va prevede plata unei pensii minime, a cărei valoare va fi raportată la salariul minim brut pe economie, pentru persoanele cu stagiu minim de cotizare satisfăcut. Acordarea pensiei minime va fi condiționată de testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei.”

Tot în paginile PNRR, se mai menționează că va fi cerut ajutorul organismelor financiare internaționale pentru a elabora o strategie pentru pensii, consultanță care va fi plătită. Va fi realizată și o analiză a pensiilor speciale. Iar la sfârșitul lui 2022 va fi data o lege pentru pensiile speciale.

×
Parteneri
Mobilizare de forţe în Galaţi: Autorităţile caută resturi de drone
x close