Antena 3 CNN Actualitate Pensia uriașă pe care o încasează președintele CCR. Marian Enache are venituri din trei surse

Pensia uriașă pe care o încasează președintele CCR. Marian Enache are venituri din trei surse

Marian Enache, noul preşedinte al Curţii Constituţionale, cumulează pensia cu salariul. Veniturile lunare ale magistratului vin, însă, din trei surse.

Pensia uriașă pe care o încasează președintele CCR. Marian Enache are venituri din trei surse
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru | radutudor.ro
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2022   •   20:01

Judecătorul Marian Enache a încasat peste 15.700 de euro lunar, potrivit declarației de avere completată în anul 2021.

Magistratul a cumulat trei surse de venit: pensia specială de magistrat CCR, pensia specială de fost parlamentar și salariul de judecător CCR.

În anul 2021, Marian Enache a primit o pensie specială de magistrat CCR în valoare de 37.738 de lei lunar (7.547 de euro). În calitate de fost parlamentar (timp de 3 mandate), Enache a mai încasat o pensie specială de 16.156 de lei (3.231 de euro). Suma reprezintă pensia specială doar pentru primele două luni ale anului 2021, întrucât Parlamentul a tăiat privilegiile foștilor parlamentari. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la finalul lunii februarie 2021, potrivit Ziare.com.

Marian Enache a cumulat cele două pensii speciale cu salariul de judecător CCR - în cuantum de 25.207 lei lunar (5.000 de euro). Din cele trei surse de la stat, președintele CCR a adunat în total venituri în valoare de 15.778 de euro lunar.

În total, cinci din cei nouă judecători CCR primesc pensie specială, pe care o cumulează cu salariul. Pensia specială este mai mare decât leafa, în cazul celor cinci judecători.

×
Subiecte în articol: CCR Marian Enache Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close