Antena 3 CNN Actualitate PENSII. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu referitor la PENSII

PENSII. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu referitor la PENSII

PENSII. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu referitor la PENSII
13 Feb 2018   •   14:25

PENSII Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a afirmat că persoanele care au cotizat minim 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o legislaţie proprie, iar cele cu stagii de cotizare mai mari de 10 ani vor intra sub incidenţa legii pensiilor. PENSII

PENSII  "Generic li se spune pensionari (n.r. - celor cu stagii mai mici de 10 ani). De fapt, beneficiază de aşa numita pensie minim garantată şi neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt nici la ora actuală catalogaţi ca pensionari. Ne gândim şi la ei, ca dovadă că anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minim garantată de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetată o creştere de încă 30% până la suma de 640 de lei, dar este foarte adevărat că vor trebui să beneficieze de o legislaţie proprie pentru că nu pot creşte pe punctul de pensie la fel ca toţi ceilalţi pensionari care, sigur, vor trebui să aibă pensii mai mari pentru că au cotizat mai mult", a spus Vasilescu luni, la Parlament.

PENSII Ea a explicat că, potrivit programului de guvernare, pensia minim garantată creşte în primii doi ani cu 30%, iar în următorii ani cu câte 10%, până în anul 2020.

PENSII "Dar în ceea ce priveşte pensionarii care au un stagiu de cotizare de peste 10 ani, aici va fi o discuţie separată pe legea pensiilor. Ei vor creşte pe punctul de pensie şi pentru ei majorările trebuie să fie altele decât în cazul pensiei minim garantate", a adăugat Vasilescu.

PENSII Referindu-se la un proiect privind legea pensiilor, Vasilescu a spus: "Este o lege foarte amplă, o lege care trebuie foarte bine lucrată, foarte bine analizată şi din punctul meu de vedere e o lege care trebuie să stea mult în dezbatere publică. E o lege care trebuie să aibă acordul tuturor factorilor politici pentru că dacă ne apucăm să o schimbăm după patru ani e clar că nu va fi bine şi nu va ajuta nimănui. E o lege care de acum înainte va trebui să funcţioneze cu acordul politic al tuturor".

PENSII Senatorul PNL Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice a Senatului, declară că în 2017 "Dragnea, Vâlcov şi PSD au vulnerabilizat iremediabil economia României, pe termen mediu şi scurt", aceeaşi direcţie fiind continuată şi în 2018, el adăugând că aceştia trebuie să prezinte urgent şi un plan pentru situaţia în care economia mondială intră în recesiune.

PENSII "Are PSD un program de guvernare şi pentru criză economică în care ne-a aruncat? Dragnea, Vâlcov, PSD, şi-au bătut joc de România în 2017. O vor face şi în 2018. Are PSD un plan pentru criza economică care urmează? Doar taxe şi accize mai multe şi mai mari. Mă uit la cum au 'administrat' perioada de creştere economică şi mă îngrozesc", afirmă senatorul Cîţu, într-un comentariu postat pe pagina sa de socializare.

PENSII "Astăzi doar câteva cifre pe care Dragnea, Vâlcov şi PSD nu le vor discutate public, după 12 luni de guvernare ticăloasă: rata inflaţiei estimată să ajungă la 5.1 %; datoria publică - a crescut în perioada ianuarie - octombrie 2017 cu 19.4 miliarde lei. În octombrie 2017 datoria publică de 352.8 miliarde lei, adică 41.9% din PIB (sursa MFP). costul la care se împrumută statul s-a DUBLAT în 12 luni. Dragnea, Vâlcov, PSD au împrumutat mai mult şi mai scump!!! Cel mai mare preţ din 2015 (sursa MFP şi BNR). Asta într-o perioadă când economia 'duduie' . (România se împrumuta mai scump decât ţări cu datorie publică dublă ca % PIB. Cel mai scump din UE, după Grecia); datoriile companiilor de stat (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an şi peste 1 an), atenţie aici, reprezintă 56.03 miliarde lei - 6.6% din PIB!!!!!!! Uite aici încă un motiv pentru care PSD asmute ANAF pe sectorul privat şi creşte taxe şi impozite. TREBUIE acoperită cumva şi această GAURĂ - pentru asta Dragnea nu cere anchetă. (Sursa MFP)", argumentează senatorul PNL.

PENSII Totodată, el menţionează că deficitul bugetar a crescut cu 9 miliarde lei şi că "deşi au avut noroc de creştere economică peste aşteptări, Dragnea şi Vâlcov nu au avut bani pentru cheltuielile curente (pensii şi salarii)". "S-au împrumutat. Total iresponsabil dacă nu criminal. În anii cu creştere economică un guvern responsabil reducea deficitele şi datoria publică. Dacă nici acest comportament nu trebuie analizat (anchetat?) în CSAT pentru subminarea siguranţei naţionale.... Eu zic că trebuie. În 2017, Dragnea, Vâlcov şi PSD au vulnerabilizat iremediabil economia României, pe termen mediu şi scurt. Şi nu se opresc. Continuă în aceeaşi direcţie şi în 2018. Asta deşi contextul internaţional arată clar că urmează o perioadă volatilă, cu riscuri foarte mari pentru stabilitatea economică. PSD, Dragnea, Vâlcov, trebuie să vină URGENT şi să ne arate ce plan au în cazul în care economia mondială intră în recesiune", adaugă preşedintele Comisiei economice a Senatului.

PENSII De asemenea, Cîţu afirmă că reprezentanţii guvernării actuale "au arătat că sunt incompetenţi într-o perioadă de creştere economică". "Au tăiat salariile, au amânat aplicarea legii pensiilor, au crescut datoria publică, se împrumută mai mult şi mai scump, au contribuit masiv la creşterea preţurilor şi deprecierea monedei naţionale. Aşa au 'administrat' PSD-iştii creşterea economică. Acum, trebuie să vină să ne spună cum vor 'administra' perioada de criză economică care urmează. Eu unul pariez că vor continua să crească taxele, şi accizele. Dragnea şi Vâlcov aruncă România în criză dar vor obliga sectorul privat să plătească nota de plată", mai spune senatorul PNL.

 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close