Antena 3 CNN Actualitate PENSII SPECIALE. CCR și-a încălcat propriile decizii. Liber la pensii speciale doar pentru primari

PENSII SPECIALE. CCR și-a încălcat propriile decizii. Liber la pensii speciale doar pentru primari

PENSII SPECIALE. După ce în trecut judecătorii au resprins prevederi din Codul Adiministrativ, cum e cazul pensiilor speciale pentru unii aleși locali, acesta a trecut de CCR. Codul administrativ a fost adoptat prin ordonanță de urgență de Guvernul Dăncilă.

PENSII SPECIALE. CCR și-a încălcat propriile decizii. Liber la pensii speciale doar pentru primari
de M.V    |    13 Feb 2020   •   12:34

PENSII SPECIALE. Acesta a fost subiect de dispută între partidele în ultimii trei ani, timp în care, după trecerea sa de Parlament, a fost declarat neconstituţional o dată, iar în aprilie 2019 a fost la un pas să fie adoptat iarăşi, dar formaţiunile parlamentare au ajuns la consens: respingerea acestuia şi înlocuirea cu un alt proiect similar. Însă proiectul similar nu a mai ajuns la Parlament, iar Guvernul Dăncilă a ales să dea ordonanţă de urgenţă pentru Codul Administrativ.

PENSII SPECIALE. Motivaţia: atacarea la CCR devenea dificilă, iar aleşii locali, care cereau pensii speciale şi pentru ei, erau potoliţi cu un an înainte de alegeri, scrie adevarul.ro.   

PENSII SPECIALE. Renate Weber a atacat însă legea la CCR.  De această dată, judecătorii de la CCR nu au mai declarat neconstituţional Codul Administrativ. 

PENSII SPECIALE. „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ sunt constituţionale, în raport de criticile formulate”, precizau judecătorii Curţii Constituţionale, într-un comunicat scurt.

×
Subiecte în articol: PENSII SPECIALE.
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close