Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la Direcţia de Permise Auto Bucureşti: 14 angajaţi, reţinuţi pentru luare de mită

Percheziţii la Direcţia de Permise Auto Bucureşti: 14 angajaţi, reţinuţi pentru luare de mită

Percheziţii la Direcţia de Permise Auto Bucureşti: 14 angajaţi, reţinuţi pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Ian 2011   •   09:12
Update: Toate cele 14 persoane cercetate în scandalul permiselor auto au fost reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate Tribubnalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au declanşat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii la Serviciul Permiselor de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Bucureşti. Vizaţi sunt mai mulţi angajaţi ai instituţiei, printre care poliţişti şi instructori auto, suspectaţi de luare de mită. În urma audierilor, 14 persoane au fost reţinute.

Descinderile au început în jurul orei 6:00, la sediul aflat pe Şoseaua Pipera din Capitală, precum şi la câteva domicilii. Persoanele pe urmele cărora se află anchetatorii sunt suspectate că ar fi acordat în mod ilegal carnete de conducere. Acestea ar fi cerut între 200 şi 300 de euro pentru promovarea examenului de traseu.

Autorităţile susţin că au adunat timp de mai multe luni informaţii conform cărora mai mulţi angajaţi au eliberat permise auto false. Poliţiştii şi instructorii împărţeau între ei banii primiţi de la clienţi.

Patru angajaţi ai Serviciului Permise Auto şi 10 instructori sunt cercetaţi în acest caz, pentru luare de mită. Aceştia au fost aduşi la sediul DGA pentru audieri, după mai multe percheziţii făcute de procurori. În total, au fost emise mandate de aducere pe numele a 24 de oameni.

În urma audierilor, s-a decis reţinerea pentru 24 de ore a 14 persoane. Acestea vor fi prezentate în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
 


×
Subiecte în articol: perchezitii descinderi serviciu permise
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close