Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la domiciliul lui Gheorghe Constantin. Procurorii caută dovezile mitei de la Penescu

Percheziţii la domiciliul lui Gheorghe Constantin. Procurorii caută dovezile mitei de la Penescu

Percheziţii la domiciliul lui Gheorghe Constantin. Procurorii caută dovezile mitei de la Penescu
Sursa foto: Gheorghe Constantin
15 Apr 2009   •   11:54

Percheziţii, miercuri dimineaţă, la domiciliul şefului arbitrilor, Gheorghe Constantin. Procurorii caută documente care să probeze faptul că acesta ar fi primit mită 290.000 euro de la finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu. Percheziţiile vin după ce la începutul săptămânii a fost percheziţionat şi biroul lui Gheorghe Constantin. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin este acuzat că a primit bani de la patronul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a-i ajuta pe piteşteni să câştige o serie de meciuri.

De asemenea, în perioada octombrie - decembrie 2008, Penescu ar fi dat 54.000 de dolari şi 3.000 de euro mai multor arbitri din Liga I şi unui observator federal delegat pentru a beneficia de arbitraje favorabile.

Sumele au fost date arbitrilor prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă, spun procurorii. Tot prin intermediul lui Făcăleaţă, omul de afaceri argeşean i-a dat lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş suma de 4.000 de euro pentru ca societatea pe care o conduce să nu fie sancţionată în urma controalelor efectuate de inspectorii OPC Argeş, se arată în motivarea procurorilor.

Avocaţii lui Cornel Penescu au atacat cu recurs decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În plus, Constantin va fi demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Marcel Lică, şeful interimar al acestui for, a confirmat faptul că vrea să propună la şedinţa de miercuri organizarea de alegeri în arbitrajul românesc. Din câte se pare, Lică şi Sorin Corpodean au cele mai mari şanse de a prelua şefia CCA.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Liviu Făcăleaţă d irector general al hipermarketului PIC şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.

Antena3

×
Subiecte în articol: Gheorghe Constantin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close