Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la galerii de artă din Bucureşti, în cazul furtului unor tablouri

Percheziţii la galerii de artă din Bucureşti, în cazul furtului unor tablouri

Percheziţii la galerii de artă din Bucureşti, în cazul furtului unor tablouri
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2011   •   09:55
Poliţiştii efectuează percheziţii în galerii de artă din Capitală. Agenţii au descins şi la adresele unor comercianţi după ce mai multe tablouri au fost furate din Casa Petru Groza din Deva, iar originalele au fost înlocuite cu falsuri. Două dintre tablourile furate în perioada 2004-2005 au fost recuperate de autorităţi. Un al treilea tablou, aparţinând pictorului român Nicolae Grigorescu, este dat în urmărire naţională şi internaţională. Valoarea prejudiciului este de peste 400.000 de euro.

Cinci
percheziţii domiciliare au loc în Capitală, la magazine specializate şi imobile ale unor comercianţi de opere de artă. Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. şi vizează cazul furtului mai multor opere de artă din colecţia casei memoriale dr. Petru Groza, din municipiul Deva.

Două tablouri aparţinând patrimoniului cultural naţional, sustrase din Casa Dr. Petru Groza din Deva, în perioada 2004-2005, au fost recuperate de poliţişti. Un al treilea tablou, aparţinând pictorului român Nicolae Grigorescu este dat în urmărire naţională şi internaţională

La data de 29 octombrie 2010, un descendent al dr. Petru Groza, a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în legătură cu faptul că trei dintre tablourile aparţinând colecţiei particulare din imobilul - monument istoric Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost sustrase de către persoane necunoscute, fiind înlocuite cu falsuri contemporane.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi membri ai reţelei infracţionale, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat.



×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close