Antena 3 CNN Actualitate Percheziţiile continuă: Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, reţinut pentru 24 de ore

Percheziţiile continuă: Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, reţinut pentru 24 de ore

Percheziţiile continuă: Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Feb 2011   •   12:36
Update: Cornel Costea a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat magistraţilor judecătoreşti cu propunere de arestare preventivă.

Şeful vămii Ploieşti a fost adus la sediul DNA din Capitală pentru audieri. Cornel Costea a fost ridicat de procurori, după o percheziţie desfăşurată în sediul vămii. Potrivit anchetatorilor, sunt vizate firme de import-export de legume şi fructe, dar şi angajaţi ai Autorităţii Vamale.

Procurorii DNA i-au audiat pe angajaţii vămii în biroul directorului vamal. Potrivit anchetatorilor, citaţi de Mediafax, au fost verificate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe. Acţiunea a început joi dimineata, în baza unor informaţii despre presupuse acţiuni ilegale printre care luare de mita şi evaziune fiscală.

Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Corstea, a fost ridicat de către procurorii DNA. Din birourile Autorităţii Naţionale Vamale au fost ridicate acte şi documente privind activitatea vameşilor. 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Cornel Costea are un credit de 125.000 de euro, luat în 2007 şi scadent în 2027, cu care şi-a achiziţionat un apartament în Bucureşti. Costea are doar salariu de inspector ANAF şi asistent DGCIF, de 12.340 lei anual.

Şeful vămii Ploieşti, ridicat de DNA


Soţia şefului Vămii din Ploieşti a declarat, pentru Antena 3, că îi este frică ca soţul ei să nu fie reţinut pentru fapte pe care nu le-a comis. Femeia a spus că a fost anunţată, prin intermediul unui mesaj, că DNA a descins la Vama Ploieşti.

„Am fost anunţată doar printr-un mesaj de la el că a venit DNA. Atât. Chiar în urmă cu două zile îmi spunea că i-ar plăcea să vină să controleze toate dosarele, să vadă că este totul în regulă. Mă tem că poate fi reţinut şi din cauza unor probleme în care nu este el băgat”, a declarat pentru Antena 3, soţia lui Cornel Costea.

Soţia lui Costea: Mă tem că poate fi reţinut
 


Acţiunea procurorilor DNA se înscrie într-o serie mai largă de operaţiuni de combatere a coruptiei din vămi. În ultima perioadă, au avut loc zeci de reţineri şi arestări în rândul poliţiştilor de frontieră.
 


Acţiunea procurorilor DNA are loc la două zile după ce preşedintele Băsescu a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre evaziunea fiscală din comerţul de legume şi fructe. Liderul României îi avertiza pe toţi cei care ştiu că încalcă legea că "nu mai pot dormi liniştiţi".

"În acelaşi timp, instituţiile statului, în lupta cu crima organizată, trebuie să continue ceea ce s-a început anul trecut în vară şi anume 'batalia' împotriva evaziunii fiscale, fie că ea se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piata muncii, munca la negru", a declarat, în urmă cu două zile preşedintele.
 



×
Subiecte în articol: perchezitii firme
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close