Antena 3 CNN Actualitate Pericol de explozie în Slatina, după un incendiu la o fabrică de vopsele

Pericol de explozie în Slatina, după un incendiu la o fabrică de vopsele

Pericol de explozie în Slatina, după un incendiu la o fabrică de vopsele
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
de M.Z.    |    13 Aug 2013   •   10:22
Update 10.22 - Incendiul izbucnit marţi dimineaţă la fabrica de vopsele Sovecord din Slatina, unde au ars acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj, a fost lichidat, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Ionuţ Cârciumaru, informează Agerpres.
 
Acesta a precizat că nu mai este pericol de explozie a solvenţilor folosiţi la fabricarea vopselurilor, pentru că întreaga cantitate de solvenţi a fost scoasă din clădiri şi flăcările au fost stinse. 
 
În incendiu a ars acoperiş pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi, un garaj şi o magazie depozit cu butoaie goale. 
______________________________________

Ştirea iniţială 09.25

Incendiu puternic, marţi dimineaţă, la o fabrică de vopsele din Slatina. Flăcările au distrus întreaga clădire şi riscă să se extindă şi la o benzinărie aflată în apropiere.

Pompierii au cerut întăriri de la unităţile aflate în apropierea oraşului. În acest moment, sunt zece autospeciale cu apă şi spumă care intervin. 

"Intervenim cu şase autospeciale cu apă şi spumă, dar şi un echipaj de lucru la înălţime, cu scară. Incendiul se manifestă la acoperişurile a trei corpuri ale clădirii fabricii de vopseluri, fără să coboare pe corpul clădirilor, dar şi la o magazie şi un garaj. Am intervenit, în principal, pentru evacuarea solvenţilor depozitaţi în interior, pentru a reduce riscul unei deflagraţii şi se folosesc toate mijloacele pentru stingerea incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt ISU Olt, Ionuţ Cârciumaru.
 
În momentul izbucnirii incendiului, în interiorul fabricii nu se afla niciun angajat, cei mai mulţi dintre salariaţi ajungând odată cu pompierii. 
 
Fabrica este izolată de clădirile din apropiere printr-o curte, astfel încât riscul de extindere a flăcărilor la casele din jur este scăzut. 
 




 




 

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close