Antena 3 CNN Actualitate Cât de periculoasă este mâncarea de post. Medicii trag un semnal de alarmă: ”Sunt bombe chimice, aveți grijă ce mâncați!"

Cât de periculoasă este mâncarea de post. Medicii trag un semnal de alarmă: ”Sunt bombe chimice, aveți grijă ce mâncați!"

Cât de periculoasă este mâncarea de post. Medicii trag un semnal de alarmă: ”Sunt bombe chimice, aveți grijă ce mâncați!"
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Noi 2019   •   10:06

Postul Crăciunului a început de câteva zile şi mulţi români se abţin de la carne lapte şi ouă în această perioadă. Aşa că în magazine caută alternative.

Însă nu toate mâncărurile de post de la raft sunt şi sănătoase. Cele mai multe pateuri vegetale sunt adevărate bombe chimice, spun specialiştii. Conţin multă apă, ulei vegetal şi E-uri. Iar soia e prezentă într-o cantitate foarte mică în acest caz, doar 7%, scrie a1.ro.

Nutriţioniştii spun că cei care ţin post ar trebui să mănânce mai mult în aceste zile, pentru că alimentele vegetale nu au la fel de multe proiteine precum cele de origine animală. Iar vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul şi menţine oasele puternice, lipseşte din mâncărurile de post de obicei.

"Există o foarte mare varietate de produse de post în acest moment, sub formă de mezeluri din soia, sub formă de Tofu, pateuri, şniţele din soia. Sigur, se pot consuma din când în când, însă nu vor constitui baza hranei de post. Sunt foarte dezechilibrate din punct de vedere nutriţional. Având foarte multă sare, având foarte multe grăsimi hidrogenate", explică Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Există, însă, variante pentru cei care vor să ţină postul până la capăt, fără probleme de sănătate. De pildă, la micul dejun, o salată de vinete cu pâine de secară. Sau cereale şi fructe. Fasole bătută, năut sau linte ar putea fi servite la prânz, cu salată de varză cu dovleac.

×
Subiecte în articol: postul craciunului
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close