Antena 3 CNN Actualitate O persoană a fost amendată cu 200 de euro după ce și-a postat fluturașul de salariu pe Facebook

O persoană a fost amendată cu 200 de euro după ce și-a postat fluturașul de salariu pe Facebook

O persoană a fost amendată cu 200 de euro de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în baza Regulamentului de protecţie a datelor personale, după ce postat pe Facebook un fluturaș de salariu.

O persoană a fost amendată cu 200 de euro după ce și-a postat fluturașul de salariu pe Facebook
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    01 Aug 2021   •   17:24

Persoana în cazuă a postat pe contul personal de Facebook fluturaşul de salariu al unei persoane din aceeaşi comună. De asemenea, a postat şi o filă din Registrul de evidenţă a copiilor înscrişi la grădiniţa din comună, dezvăluind date cu caracter personal ale copilului altei persoane vizate.

Autoritatea i-a reproşat că nu a demonstrat că a prelucrat datele din fluturaşul de salariu în mod legal.

În cazul informaţiilor din registrul de la grădiniţă, nu a informat părinţii copilului că a prelucrat datele personale, transmite Gândul.

Amazon a primit cea mai mare amendă din istoria UE pentru nerespectarea datelor private, 746 de milioane de euro, pentru nerespectarea datelor private.

Amenda, pe care Amazon a dezvăluit-o în documente financiare depuse vineri, a fost decisă în urmă cu două săptămâni de către CNPD, autoritatea de reglementare a datelor private din Luxemburg, relatează The Wall Street Journal.

×
Subiecte în articol: amenda Facebook
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close