Antena 3 CNN Actualitate Peste 10% dintre români suferă de depresie. Pericolul sinuciderilor creşte de sărbători

Peste 10% dintre români suferă de depresie. Pericolul sinuciderilor creşte de sărbători

Peste 10% dintre români suferă de depresie. Pericolul sinuciderilor creşte de sărbători
18 Dec 2008   •   13:05

Zece procente dintre români suferă de depresii în preajma Crăciunului. Psihologii atrag atenţia că persoanele care sunt singure în preajma sărbătorilor, sunt şi mai nefericite. Cel mai bun remediu pentru depresivi, în această perioadă a anului, este acela de a căuta compania rudelor, spun specialiştii.
Cele mai expuse la stări depresive în perioada sărbătorilor sunt persoanele singure. Cei divorţaţi, văduvi sau cei care s-au despărţit recent de partenerul de cuplu şi nu au pe nimeni în preajma lor sunt mult mai trişti şi mai melancolici decât ceilalţi.
Aceste stări se accentuează, cu precădere, în preajma Crăciunului. Potrivit ziariştilor de la Gândul, anxietatea de sărbători afectează peste 10 la sută din români.
Nu doar sărbătorile petrecute în singurătate duc la depresie. Acelaşi efect îl poate avea şi momentul bilanţului de sfârşit de an. Psihologii susţin că cei care nu au avut un an prea bun, în plan afectiv sau material, au tendinţa de a cădea în melancolie. Asta din cauză că diferenţa dintre ceea ce ne-am dorit şi ceea ce am reuşit să realizăm este foarte mare.
Vindecarea trebuie să pornească chiar din interior, printr-o gândire pozitivă, spun specialiştii. Totodată se recomandă depresivilor să petreacă sărbătorile în compania unor rude sau a unor prieteni apropiaţi. Ultima soluţie în terapia depresiei este tratamentul medicamentos.
Specialiştii avertizează că dacă nu este tratată, afecţiunea poate avea consecinţe grave. Stările de anxietate şi de depresie sunt cauze frecvente ale suicidului.
Antena 3

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close