Antena 3 CNN Actualitate Peste 100 de judecători solicită CSM apărarea justiţiei

Peste 100 de judecători solicită CSM apărarea justiţiei

Peste 100 de judecători solicită CSM apărarea justiţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Mai 2015   •   15:34

Peste 100 de judecători au făcut cereri individuale pentru apărarea independenţei justiţiei de Serviciul Român de Informaţii.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Gabriela Baltag, a declarat, marţi, la "Esenţial" că aceste cereri individuale au fost formulate în urma afirmaţiilor şefului Direcţiei juridice a SRI, Daniel Dumbravă, care a spus că instanţele de judecată sunt "câmp tactic" pentru SRI şi că "în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze".

CSM cere Inspecţiei Judiciare să verifice dacă independenţa justiţiei a fost afectată de SRI

"Am înţeles că a fost sesizată astăzi Inspecţia Judiciară. Sper să aibă aceeaşi rapiditate cum s-a întâmplat şi în alte cazuri", a spus Gabriela Baltag, marţi, la Antena 3.

"Ne îngrijorează această atitudine. Aş spune eu că declaraţia generalului Dumbravă este completată nefericit şi de declaraţia directorului SRI care confirmă că SRI urmăreşte actul de justiţie, lucru care NU trebuie să se întâmple", a declarat Gabriela Baltag.

"Noi suntem îngrijoraţi şi dorim să ştim care sunt formele de protecţie şi cum poate fi prevenit acest abuz din partea SRI care are cu totul şi cu totul alte atribuţii de lege", a mai spus judecătoarea, adăugând că "SRI nu are ce căuta în actul de justiţie".

×
Subiecte în articol: inspectia judiciara gabriela baltag
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close