Antena 3 CNN Actualitate Peste 8% din elevii români au gânduri suicidale. Vezi care sunt cauzele

Peste 8% din elevii români au gânduri suicidale. Vezi care sunt cauzele

Peste 8% din elevii români au gânduri suicidale. Vezi care sunt cauzele
Sursa foto: Foto: Antena3
18 Mai 2011   •   17:43

Mai mult de opt din 100 de liceeni români au avut ideaţii suicidale, arată o evaluare realizată la nivel naţional, privind comportamentele cu risc pentru suicid în rândul tinerilor, potrivit Agerpres.

Din sondaj, reiese că ideaţia suicidală s-a înregistrat în special în cazul fetelor, raportul fete-băieţi fiind de doi la unu.

În ceea ce priveşte vârsta, frecvenţa ideaţiei suicidale scade spre clasele liceale terminale la fete.

Evaluarea mai arată că, cinci din 100 de elevi cu ideaţie suicidală şi-au făcut un plan de sinucidere şi aproape 5% dintre aceştia au şi avut o tentativă de suicid. Aceste acte au fost înregistrate mai frecvent la fetele din clasele a IX-a şi a X-a şi la băieţii din clasele a IX-a şi a XI-a.

Sondajul a fost întreprins de Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj sub coordonarea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a fost realizat pe un lot de 4.691 elevi din ciclul liceal, din judeţele României (fără municipiul Bucureşti şi judeţul Braşov).

Cercetările Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului (ARPS) arată că, principalele cauze care determină suicidul în rândul tinerilor din România sunt eşecurile sentimentale şi singurătatea.

Potrivit OMS, România se află pe locul 24 la nivel european din punctul de vedere al ratei sinuciderilor, cu 12-13 sinucideri la 100.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: sinucidere tineri romani singuratate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close