Antena 3 CNN Actualitate Peste o mie de poliţişti protestează luni în Capitală

Peste o mie de poliţişti protestează luni în Capitală

Peste o mie de poliţişti protestează luni în Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iun 2011   •   08:31

Peste o mie de poliţişti protestează luni în Capitală faţă de decizia ministrului Traian Igaş de a face disponibilizări şi de a reduce norma de hrană.  Acţiunea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor are loc în faţa Ministerului  Administraţiei şi Internelor.

Poliţiştii cer, în continuare, demisia ministrului Igaş, pentru lipsa de interes managerial faţă de condiţiile de muncă şi drepturile personalului din M.A.I.

Poliţiştii spun că vor organiza proteste şi în faţa prefecturilor din ţară. 
Ministrul de Interne îi va chema pe poliţişti la negocieri abia marţi.



Oamenii legii primesc mai puţini bani în luna iunie

Săptămâna trecută, oamenii legii au fost anunţaţi că vor primi mai puţini bani în luna iunie, ca urmare a reducerii normei de hrană. În funcţie de salariu, poliţiştii pierd şi câteva sute de lei lunar. Decizia va afecta 140.000 de angajaţi MAI.

Norma de hrană a fost redusă de la 700 de lei la 130 de lei, iar angajaţii MAI pierd în jur de 550 de lei din venituri. Venitul lunar al unui angajat MAI ajunge la maxim 1.200 de lei. Tăierea a fost decisă printr-un ordin al ministrului Traian Igaş.

Tot săptămâna trecută, Traian Igaş a anunţat că disponibilizările în rândul poliţiştilor vor începe în luna iulie. Ministrul a declarat că la restructurare se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni.



×
Subiecte în articol: politisti protest Capitală
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close