Antena 3 CNN Actualitate Petrol şi furtuni de nisip pe litoral (VIDEO)

Petrol şi furtuni de nisip pe litoral (VIDEO)

Petrol şi furtuni de nisip pe litoral (VIDEO)
22 Iun 2007   •   19:10

Plajele din staţiunea Mamaia şi din Constanţa au fost poluate. Cauza poluării este cel mai probabil o navă din care s-a scurs produs petrolier. Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea ? Litoral (DADL), a declarat că direcţia pe care o conduce a primit o sesizare telefonică prin care se semnala prezenţa unor particule de produs petrolier pe plaja din sectorul Cazino ? Iaki din staţiunea Mamaia şi din zona "Ion Raţiu" din municipiul Constanţa, informează Mediafax.

Echipele de inspectori au constat că poluarea cu hidrocarburi a afectat în principal plaja de la Cazino şi din dreptul hotelurilor Patria, Unirea, Tomis şi Iaki. Aceştia apreciază că poluarea venea din largul Mării Negre, deoarece salvamarii şi operatorii de schi-jet au confirmat prezenţa particulelor de reziduu petrolier şi dincolo de geamanduri.

DADL a colectat particulele de reziduu petrolier din apă şi a ecologizat plaja afectată de poluare, însă inspectorii DADL şi cei ai ANR vor patrula pe plaje, în cursul zilei de vineri, pentru a preîntâmpina repetarea accidentului ecologic.

Furtună de nisip pe plaja din Mamaia
O furtună de nisip a alungat în jurul prânzului turiştii de pe plaja din Mamaia. Din senin, s-a pornit un vânt puternic, care a ridicat un nor uriaş de praf deasupra plajei. Preventiv, salvamarii au arborat steagul galben, deşi marea nu dădea semne de agitaţie. Turiştii care s-au aflat în staţiunea Mamaia au fost surprinşi astăzi de o furtună de nisip. Chiar dacă vântul a fost destul de puternic unii dintre ei s-au încăpăţânat să rămână pe plajă. Alţii în schimb au plecat de pe plajă, dar au promis că vor reveni după ce vremea se va îmbunătăţi.

CĂTĂLIN ANTON - AM DECLANŞAT O ANCHETĂ: {a}Anton_22iunie{/a}
Citiţi TAXA DE BARIERĂ ÎN STAŢIUNEA MAMAIA REVINE
IMAGINI CU FURTUNA DE NISIP DE PE LITORAL

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close