Antena 3 CNN Actualitate Piaţa neagră a ţigărilor a intrat în criză din cauza operaţiunii "Curăţenie în vămi"

Piaţa neagră a ţigărilor a intrat în criză din cauza operaţiunii "Curăţenie în vămi"

Piaţa neagră a ţigărilor a intrat în criză din cauza operaţiunii "Curăţenie în vămi"
Sursa foto: Foto: agentia.org
09 Feb 2011   •   19:38

Operaţiunea "Curăţenie în vămi" face ordine şi pe străzi. Piaţa neagră a ţigărilor a intrat în criză. În Bucureşti, cel mai mare vad, cauţi mult şi bine pachete netimbrate. Vânzătorii s-au rărit iar cei care mai sunt au săltat preţul pentru că nu prea mai e marfă. În exclusivitate pentru Observator, un personaj important din piaţa neagră a ţigărilor dezvăluie cum funcţionează sistemul şi cum se umflă preţul de la vameş la negustor.

Pe piaţa neagră cele mai vândute ţigări sunt cele produse în Republica Moldova care costă de cinci ori mai puţin decât cele româneşti.

Fiecare verigă din lanţ creşte preţul, ca să câştige ceva. Sunt aduse la graniţă, vameşilor, cu 3 lei pachetul. Aceştia le vindeau, la rândul lor, unui intermediar, cu 3,5-4 lei. Acesta le aducea la Bucureşti cu 5 lei şi le vindea vânzătorilor din pieţe cu 7 lei. Un cumpărător dă 8 lei, opt lei şi 50 de bani pe pachet.

De când cu arestările din vamă, vânzătorii se feresc. Vând ferit şi vând puţin. Marfă nu mai au de când au început descinderile aşa că tot ce au dau mai scump.

Poliţia îi verifică şi îi ia la întrebări şi pe comercianţii din pieţe. Zilele trecute s-au făcut percheziţii şi la domiciliile unora dintre ei.

 

×
Subiecte în articol: piata neagra tigari curatenie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close