Antena 3 CNN Actualitate Pictura cu Sfântul Gheorghe, ştearsă la cererea Bisericii Ortodoxe, a fost refăcută la Timişoara

Pictura cu Sfântul Gheorghe, ştearsă la cererea Bisericii Ortodoxe, a fost refăcută la Timişoara

Pictura cu Sfântul Gheorghe, ştearsă la cererea Bisericii Ortodoxe, a fost refăcută la Timişoara
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mai 2015   •   22:03

Pictura cu Sfântul Gheorghe, aflată pe peretele exterior al unei clădiri din Bucureşti şi ştearsă la cererea Bisericii Ortodoxe, a fost refăcută la Timişoara.

Scandalul iscat în Bucureşti de pictura cu Sfântul Gheorghe nu i-a intimidat pe autorii ei. Aceştia au realizat o lucrare similară la Timişoara. Lucrarea are aproximativ 20 de metri pătraţi şi a fost realizată în cadrul StudentFest de la Timişoara. Cel care a pictat-o este unul din realizatorii graffitiului şters în Capitală.

Timişorenii nu văd cu ochi buni opera de artă, deşi aceasta este expusă pe un perete interior al Facultăţii de Artă din oraş unde teoretic doar studenţii au acces.

O pictură cu Sfântului Gheorghe realizată pe zidul unei clădiri din Centrul Istoric al Capitalei a stârnit controverse, atât din punct de vedere al reprezentării Bisericii, cât şi din punctul de vedere al autorităţilor, care spun că nu s-a cerut aviz. În urma presiunilor realizate de Biserică şi de enoriaşi, autorităţile au decis ca lucrarea să fie modificată, însă până la urmă, desenul a fost acoperit cu var.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close