Antena 3 Actualitate Pitbull agresiv, fără lesă, scăpat de sub control pe o stradă din Bucureşti

Pitbull agresiv, fără lesă, scăpat de sub control pe o stradă din Bucureşti

de Georgiana Adam    |    25 Ian 2021   •   17:55
Pitbull agresiv, fără lesă, scăpat de sub control pe o stradă din Bucureşti

Marius Marinescu, reprezentant al Federaţiei pentru protecţia Animalelor şi Mediului, a comentat în exclusivitate la Antena 3 acest caz tulburător şi a prezentat ce sancţiuni riscă proprietarul care a fugit de la locul faptei.

Un pitbull a fost filmat în timp ce atacă un alt câine, de talie mult mai mică, pe o stradă din Capitală. Din imagini se vede că pitbullul nu avea botniţă, deşi acest lucru este obligatoriu prin lege.

Potrivit reprezentantului Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Marius Marinescu, acest caz implică două sancţiuni pentru proprietarul pitbullului, una penală şi una materială.

"Vreau să precizez de la început că acest pitbull nu are nicio vină. Vina totală aparţine stăpânului. Stăpânul este obligat prin lege, ca atunci când scoate acest pitbull din imobilul lui să îi pună botniţă.

Pe de altă parte vorbim, atenţie, de cruzime asupra animalelor, sancţiunea este cu închisoare de până la 3 ani de zile, pentru că acel câine, mai mic, a fost muşcat, a fost rupt şi va necesita, ştiu eu, tratament special, vorbim de cruzime asupra animalelor, traume fizice şi psihice.

Acest individ în urma anchetei pe care o va demara Poliţia va trebui să răspundă penal dar şi material. Are o vină foarte mare şi poliţistul de proximitate. De ce? Aceşti câini agresivi, din categoria raselor agresive, au un regim special. Ei trebuie ţinuţi în anumite padocuri, în curte. Trebuie înregistraţi la poliţie," a spus pentru Antena 3, Marius Marinescu, reprezentant al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului.

Proprietarul pitbulului a fugit de la locul faptei

"Ceri care deţin astfel de câini sunt certaţi cu legea. Aceşti câini sunt, din păcate, dresaţi pentru lupte de câini. Şi luptele cu câini sunt sancţionate conform legii.(...)  Judecătorul, conform legii, trebuie să confişte acest animal. El trebuie să ajungă într-un adăpost, iar proprietarul trebuie reţinut imediat. Nu ar fi exclus să nu fie dintr-un clan interlop", a mai spus pentru Antena 3, Marius Marinescu, reprezentant al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului.

 

 

×
Subiecte în articol: pitbull

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close