Antena 3 CNN Actualitate Plafonul pentru "Prima Casă" va fi suplimentat cu încă 200 de milioane de lei

Plafonul pentru "Prima Casă" va fi suplimentat cu încă 200 de milioane de lei

Plafonul pentru "Prima Casă" va fi suplimentat cu încă 200 de milioane de lei
Sursa foto: Foto: sheknows.com
de S.T.    |    13 Aug 2013   •   18:02
Plafonul pentru programul "Prima Casă" va fi suplimentat cu încă 200 de milioane de lei, sumă destinată exclusiv pentru garantarea finanţării achiziţiei de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, conform unui proiect de Hotărâre publicat marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

"Prin proiectul de act normativ supus aprobării se propune suplimentarea plafonului de garantare destinat achiziţiei de locuinţe construite prin ANL, cu 200 milioane lei, astfel încât plafonul de garantare pentru locuinţele construite prin ANL este de 500 de milioane lei, din totalul plafonului suplimentar de 1,2 miliarde lei aferent locuinţelor achiziţionate prin programul guvernamental Prima Casă", precizează nota de fundamentare a proiectului de act normativ, informează Agerpres.   

Printr-un act normativ aprobat de Guvern pe 30 iulie, pentru anul 2013 a fost prevăzută suplimentarea plafonului garanţiilor pentru "Prima Casă" cu un miliard lei, din care 300 milioane lei sunt destinate pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în scopul valorificării stocului de locuinţe ANL existent, iar garanţiile se acordă numai în monedă naţională şi se vor plăti în monedă naţională.

ANL derulează de mai mulţi ani Programul de construcţie de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, cu posibilitatea de cumpărare de către chiriaşi după un an de închiriere neîntreruptă.

ANL a construit, începând din 2001, un număr total de 30.840 de unităţi locative, dintre care pentru 26.625 locuinţe s-a stabilit regimul juridic, acestea trecând în proprietatea privată a statului român, fiind îndeplinită astfel o primă condiţie de vânzare.

Prin programul Prima Casă, care a debutat în a doua jumătate a anului 2009, au fost acordate 97.771 de garanţii, din care 29% sunt destinate achiziţionării de imobile construite între anii 2008-2013.

Valoarea medie a finanţărilor accesate în cadrul programului este de 38.863 de euro.

×
Subiecte în articol: anl
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close