Antena 3 CNN Actualitate Plenul Camerei a aprobat numirea lui Valer Dorneanu într-un post de judecător la CC

Plenul Camerei a aprobat numirea lui Valer Dorneanu într-un post de judecător la CC

Plenul Camerei a aprobat numirea lui Valer Dorneanu într-un post de judecător la CC
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   14:37
Update 14.35 - Camera Deputaţilor a validat, marţi, numirea lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe locul rămas vacant în urma expirării mandatului Aspaziei Cojocaru.

Pentru numirea lui Dorneanu la CC au fost exprimate 279 de voturi "pentru" şi 59 "împotrivă", informează Mediafax. Votul a fost secret, cu buletine de vot.
Candidatul propus de PDL, Vlad Nicolae Popa, o cumulat 59 de voturi "pentru" şi 279 de voturi "împotrivă".

În luna iunie expiră mandatele a trei dintre actualii judecători ai Curţii Constituţionale: al Aspaziei Cojocaru, numită în CC la propunerea Camera Deputaţilor, al lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului şi al lui Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

Luni, Daniel Morar a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani.

Marţi, Mona Pivniceru a fost numită judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului. Candidatul PNL pentru această funcţie a întrunit 99 de voturi "pentru" şi 33 de voturi "împotrivă".
_____________________________________________________

Valer Dorneanu a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor pentru a ocupa un post de judecător la CCR. Acesta a primit din partea Comisiei Juridice 16 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", însă decizia finală va fi luată de plenul Camerei.

Aceeaşi procedură se va desfăşura şi la Camera Deputaţilor, unde va fi luată în discuţie candidatura lui Valer Dorneanu la Curtea Constituţională din România (CCR), din partea Camerei.

Tot astăzi, deputaţii dezbatat şi lege generalilor, trimisă de Traian Băsescu în Parlament spre reexaminare.

Dorneanu are susţinerea majorităţii parlamentare.

Săptămâna trecută, Dorneanu a primit aviz favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei pentru a ocupa un post de judecător la CCR.












×
Subiecte în articol: Valer Dorneanu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close