Antena 3 CNN Actualitate Ploi torenţiale şi vijelii, în mai multe zone din ţară: Zeci de gospodării din Braşov au fost inundate

Ploi torenţiale şi vijelii, în mai multe zone din ţară: Zeci de gospodării din Braşov au fost inundate

Ploi torenţiale şi vijelii, în mai multe zone din ţară: Zeci de gospodării din Braşov au fost inundate
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2011   •   08:52
Săptămâna a început cu vijelii ca în toiul verii, cu acoperişuri smulse, copaci doborâţi şi străzi transformate în albii de râu. După un sfârşit de săptămână cu 28 de grade, mai multe zone ale ţării au fost măturate luni seară de furtuni. Cea mai afectată zonă este Braşovul, unde zeci de gospodării au fost inundate.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, localnicii din Săcele s-au trezit înconjuraţi de ape. În doar câteva minute, în unele locuri, apa avea chiar şi un metru adâncime.Mai multe maşini au fost luate de şuvoaiele puternice, iar una dintre ele s-a oprit într-o conductă de gaz.

A plouat torenţial şi în Focşani. Mai multe străzi şi un pasaj au fost inundate.

În Târgovişte, acoperişul unui bloc a fost smuls de furtună şi aruncat peste mai multe maşini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Proprietarii maşinilor avariate vor acum să ceară daune de la primărie.

Un fulger a provocat un incendiu în Harghita

Vremea rea a făcut pagube însemnate şi într-o localitate din Harghita unde un fulger a aprins o şură de fân. Din cauza vântului puternic, focul s-a răspândit rapid la căpiţele din zonă. Sătenii şi pompierii s-au chinuit ore în şir să stingă flăcările.

O furtuna s-a iscat luni seară în satul Ciuc Sângeorgiu din Harghita. Din cauza unui trasnet, o oura de fân s-a aprins, iar vântul a raspândit flacarile la capiţele din jur. Pâna la venirea pompierilor, oamenii din sat au sarit sa dea o mâna de ajutor la stingerea incendiului.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale.Din fericire, oamenii au reuşit să salveze animalele din grajduri.
 



 

 

×
Subiecte în articol: vijelie furtuna Brașov
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close