Antena 3 CNN Actualitate PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului
06 Ian 2017   •   14:28

PNL solicită demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, a anunțat, vineri, prim-vicepreședintele liberalilor Cătălin Predoiu.

"PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, care a abandonat rolul, misiunea și atribuțiile instituției pe care o conduce și probează, nu pentru prima oară, lipsa profesionalismului necesar demnității pe care ratează să o reprezinte cu onoare și știința de carte. Rolul Avocatul Poporului este să apere cetățenii în fața abuzurilor, nu să netezească drumul unor condamnați către funcții publice înalte în statul român, respectiv în Guvernul României", afirmă Predoiu, conform unui comunicat transmis Agerpres.

El amintește că Victor Ciorbea a cerut Curții Constituționale să declare neconstituțională norma care interzice prezența în Guvern a condamnaților, liberalul considerând că au fost invocate argumente "neîntemeiate juridic și moral".

"În cererea sa, Victor Ciorbea omite faptul că însăși CCR a stabilit prin deciziile sale anterioare că o astfel de normă legală este constituțională, dar este și necesară în cazul exercitării funcțiilor publice. Ignorând intenția și voința legiuitorului de a așeza Guvernul României în câmpul integrității depline, Victor Ciorbea confundă interesul privat cu interesul public. Dreptul la carieră este unul privat, funcția publică de membru al Guvernului României este supusă unor condiții legale menite să protejeze interesele publice ale tuturor cetățenilor. Integritatea și deplina reputație sunt condiții premisă pentru exercitarea cu eficiență a funcției publice, în egală măsură", completează Predoiu.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi susține că sesizarea CCR de către Avocatul Poporului este o "acțiune abuzivă, cu dedicație clară pentru liderul PSD, Liviu Dragnea".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ciorbea demisie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close