Antena 3 CNN Actualitate PNL Giurgiu vrea să stimuleze elevii. 5.000 de euro pentru 10 la BAC

PNL Giurgiu vrea să stimuleze elevii. 5.000 de euro pentru 10 la BAC

PNL Giurgiu vrea să stimuleze elevii. 5.000 de euro pentru 10 la BAC
06 Iul 2017   •   19:36

Preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că filiala liberală a luat hotărârea să stimuleze elevii din judeţ să înveţe prin acordarea unor burse de câte 5.000 de euro celor care vor lua nota 10 pe linie la bacalaureat anul viitor. 

'Iar suntem în coada clasamentului la promovabilitatea la bacalaureat, ultimul loc e ocupat de Ilfov şi noi pe penultimul loc. Giurgiu îşi păstrează în continuare acest statut şi am văzut că în ultima perioadă nu s-a luat nicio măsură faţă de conducerea ISJ Giurgiu, sunt cam aceiaşi oameni care conduc destinele învăţământului din Giurgiu şi ne plasăm de ani de zile pe ultimele locuri. Anul trecut, măcar am avut în judeţ un om cu media 10, anul acesta nu am avut niciun absolvent care să ia 10 pe linie. Vă anunţ de acum: orice elev din judeţ care va lua nota 10 pe linie la bacalaureat anul viitor va primi din partea filialei PNL Giurgiu o bursă de 5.000 de euro. Îi vom premia pe cei merituoşi şi o spun de acum, ca să stimulăm performanţa', a declarat Marin Anton. 

El a completat că speră ca PNL, prin acordarea unor astfel de burse de merit, să încurajeze şi să stimuleze elevii să facă performanţă şi, poate, astfel, 'scapă învăţământul giurgiuvean de ultimele locuri'. 

Promovabilitatea la bacalaureat în acest an în judeţul Giurgiu este, înainte de rezolvarea contestaţiilor, de 50,76%, cu peste zece procente mai mare faţă de anul trecut, când au promovat 40,6% din absolvenţii de liceu înscrişi la examen. 

Cu toate acestea, niciunul dintre absolvenţii de liceu din judeţ nu a obţinut media 10. Anul trecut un singur elev a luat 10 la bacalaureat. 

Judeţele cu cea mai mare promovabilitate sunt Sibiu - 83,73%, Bacău - 83,54%, Iaşi 82,91% şi Cluj - 82,75%, iar cu cea mai slabă, Ilfov - 42,24% şi Giurgiu - 50,76%. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: bursa
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close