Antena 3 CNN Actualitate PNL vrea interzicerea Huawei în România, în infrastructura telecom

PNL vrea interzicerea Huawei în România, în infrastructura telecom

PNL vrea interzicerea Huawei în România, în infrastructura telecom
Sursa foto: Playtech.ro
05 Mar 2019   •   23:35

PNL va solicita o investigație privind contribuția Huawei la infrastructura critică din România și va încerca să interzică participarea companiei chineze la dezvoltarea rețelei 5G, din cauza potențialelor riscuri de securitate, transmite Reuters.

Huawei, cel mai mare producător din industria telecom, prezent în România din 2003, este sub un tir de acuzații privind spionajul cibernetic.

”Sunt multe suspiciuni, iar noi trebuie să ne protejăm interesele strategice” a afirmat Pavel Popescu, reprezentantul PNL în comisia parlamentară pentru IT și telecomunicații. ”Este crucial să blocăm orice contracte publice cu compania chineză” a mai afirmat el.

Într-o scrisoare adresată ministrului telecomunicațiilor pe 11 februarie se solicită o evaluare a riscurilor pe care le prezintă utilizarea echipamentelor Huawei în rețelele statului, scrisoare care însă nu a primit răspuns.

SUA iau în considerare o interdicţie asupra Huawei şi i-au încurajat şi pe aliaţi să îşi suspende legăturile cu compania, invocând relaţia strânsă a acesteia cu guvernul chinez. 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close