PNL vrea să meargă la Avocatul Poporului, după ordonanța lui Tudorel Toader

15 Oct 2018   •   22:45
PNL vrea să meargă la Avocatul Poporului, după ordonanța lui Tudorel Toader

Partidul Naţional Liberal va sesiza Avocatul Poporului privind ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

"Noi am solicitat comisiei juridice să evalueze posibilitatea de a identifica noi elemente de neconstituţionalitate şi chiar dacă nu mai avem niciun pic de încredere în acest Avocat al Poporului, măcar ne vom face datoria să sesizăm Avocatul Poporului cu ceea ce considerăm noi că e neconstituţional. Deşi Avocatul Poporului îmi răspunde cu o întârziere de un an de zile. (...) Vom face acest demers pentru conştiinţa noastră şi, într-un fel, să-i mai adăugăm un păcat în spinarea domnului Ciorbea, privitor la incapacitatea domniei sale de a-şi exercita funcţia de apărător al drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor şi nu de slugă a PSD-ului, indiferent cine este la putere", a spus Orban, luni seară, la Realitatea Tv. 

Liderul PNL a opinat că ordonanţa de urgenţă privind legile Justiţiei va avea consecinţe "grave", iar raportul MCV va fi unul "devastator". 

"Ordonanţa e gravă, vă spun sincer, va genera consecinţe grave. Am spus: vine Mecanismul de Cooperare şi Verificare. MCV va fi cu certitudine, raportul anual în privinţa MCV, va fi devastator pentru actualul Guvern. Pentru că să nu-şi imagineze băieţii ăştia că, dacă-i fraieresc pe unii aici în România, cu declaraţiile lor manipulatorii şi cu stilul ăsta de a înveli totul într-o aparenţă în care să-şi mascheze toată ticăloşia şi intenţiile criminale pe care le au faţă de sistemul de justiţie, cei de la nivelul UE sunt oameni foarte bine informaţi, vor analiza cu precizie. După ce a trimis Timmermans scrisoarea cu solicitările legate de legile Justiţiei, bine au fost la Codul penal şi la Codul de procedură penală, nu s-a referit la legile Justiţiei, dar să vii cu asemenea ordonanţă de urgenţă care este (...) ca o înjurătură la adresa partenerilor noştri de la nivelul UE", a declarat Ludovic Orban. 

Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. 

"Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după şedinţa de guvern. 

Parteneri
x close