Antena 3 CNN Actualitate Podgoria lui Mugur Isărescu, "călcată" de hoţi. Guvernatorului BNR i s-au furat şapte rânduri de viţă de vie

Podgoria lui Mugur Isărescu, "călcată" de hoţi. Guvernatorului BNR i s-au furat şapte rânduri de viţă de vie

Podgoria lui Mugur Isărescu, "călcată" de hoţi. Guvernatorului BNR i s-au furat şapte rânduri de viţă de vie
25 Ian 2011   •   20:28

Guvernatorul Băncii Naţionale a fost prădat. Nu vă speriaţi, rezervele Băncii Naţionale sunt la locul lor. Vorbim despre podgoria lui Mugur Isărescu de la Drăgăşani, care a fost călcată de hoţi. Guvernatorului i s-au furat şapte rânduri de viţă de vie cu totul. Hoţii se pare că ştiau secretul lui Isărescu, mai exact al vinului său, cu care şeful BNR-ului se mândreşte în toată lumea.

"Vinul bun se face mai greu decât o politică monetară bună!" Asta spunea Mugur Isărescu, mândru de licoarea de producţie proprie. Cu aşa reclamă nu e de mirare că hoţii au pus gând rău podgoriei. În urmă cu câteva zile, hoţii i-au vizitat podgoria din Drăgăşani şi au plecat cu o bună bucată din vie.

 


Din plantaţie au fost sustraşi mai mulţi butaşi de viţă de vie. Aceştia au fost extraşi de pe şase rânduri, aproximativ 400 de butaci din soiul Sauvignon.

Paguba materială este de-a dreptul caraghioasă pentru stăpânul banilor din România: 1500 de lei. Pierderea cea mare este de ordin sufletesc pentru Mugur Isărescu. Până şi vecinii guvernatorului îl compătimesc.

Consătenii lui Isărescu sunt convinşi că hoţii Guvernatorului nu sunt deloc hoţi. Ci doar duşmani.

Cine să fie duşmanul celui mai longeviv şef al unei bănci naţionale din lume? Oricum, de la vinul său celebru i se trage. "Boierul" Isărescu, cum îi spun vecinii, a moştenit o mică moşie pe dealurile Drăgăşaniului. Pe cele 30 de hectare de vii, Guvernatorul a început să cultive două soiuri unice în ţară: "negru de Drăgăşani" şi "Crâmpoşia."

Podgoria guvernatorului produce în jur de 20.000 de litri pe an. Vinurile "Casei Isărescu" se vând cu preţuri cuprinse între 18 şi 30 de lei pe litru.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu hoti furt
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close