Antena 3 CNN Actualitate Poliţia locală patrulează călare pe bulevardele Capitalei

Poliţia locală patrulează călare pe bulevardele Capitalei

Poliţia locală patrulează călare pe bulevardele Capitalei
Sursa foto: Foto: zvp.ro
14 Apr 2011   •   09:45

Legea se impune din şaua calului. La fel ca în Londra sau New York, caii şi călăreţii Poliţiei locale a municipiului Bucureşti patruleză în parcurile şi pe bulevardele capitalei. Şi nu sunt doar de formă şi culoare. Cavaleria a fost dintotdeauna una dintre cele mai eficiente arme împotriva celor certaţi cu legea.

Pe mulţi, trecerea de la 100 de cai putere la un unul singur a fost un motiv de bucurie. Consumă mai puţin, e chiar mai frumos şi cu siguranţă impune respect.

Cei opt cai ai Poliţiei locale a municipiului Bucureşti sunt foarte bine dresaţi. Din animale blânde, la comanda călăreţului, se pot transforma în adevărate arme.

Caii se odihnesc şi sunt îngrijiţi în două grajduri, unul în Herăstrău, altul în Orăşelul Copiilor. Cu resurse minime, patrulele călare pot acoperi eficient foarte multe zone din Capitală.

Acesta este doar unul dintre trasee. Dar îi puteţi întâlni zilnic în marile parcuri din Bucureşti.  Aşadar, dacă la semafor, vă veţi trezi lângă geam cu botul umed al unui cal, să nu vă speriaţi. Sunteţi în siguranţă! - vă salută caii patrulei călare.

 



×
Subiecte în articol: Politie cai
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close