Antena 3 CNN Actualitate Apel făcut de Europol și Poliția Română pentru prinderea agresorilor sexuali: Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite!

Apel făcut de Europol și Poliția Română pentru prinderea agresorilor sexuali: Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite!

O campanie europeană pentru prinderea agresorilor sexuali a fost lansată de Europol în 19 țări, printre care și România. Poliția Română lansează un apel populației pentru ajutor în prinderea unor infractori periculoși

Apel făcut de Europol și Poliția Română pentru prinderea agresorilor sexuali: Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite!
Sursa foto: eumostwanted.eu
de Mia Lungu    |    27 Oct 2020   •   16:55

Razie în 19 țări europene pentru prinderea violatorilor: Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat implicarea țării noastre într-o campanie condusă de Europol pentru prinderea agresorilor sexuali urmăriți de autorități.

În campania Europol sunt implicate autoritățile din următoarele țări: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite!

"Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol, lansează la o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.     

Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală, sunt în atenția polițiștilor. 

Pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.  

19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.  

Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite!" , arată comunicatul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliția Română caută un bărbat din Maramureș condamnat pentru răpire și viol la 10 de ani de închisoare

"Dacă recunoașteți vreuna dintre persoanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură. Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective.

În urmă campaniilor desfășurate anterior, informațiile primite de la cetățeni au fost extrem de valoroase: de la lansarea, în anul 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Persoană urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș.

Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Semnalmente: înălțime - 1,90 metri, greutate - 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală."

Anul trecut, peste 2000 de sesizări de hărțuire sexuală au ajuns la Poliție. 

Anual, în România se raportează aproape 1000 de violuri. Se crede, însă, că victimele sunt mai multe, dar mare parte din ele nu ajung să raporteze agresiunea autorităților, de frică sau de rușine.

Nu mai devreme de începutul acestei luni, acuzații grave de viol și întreținere de raporturi sexuale cu minori au fost făcute la adresa unui primar din Iași: Mărturie uimitoare a fetei abuzate sexual de primarul din Iași, reales în funcție: ”M-a bătut, m-a sechestrat!”

×
Subiecte în articol: Europol violatori
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close