Antena 3 Actualitate Poliţia Vaslui, dată în judecată de fostul şef al Serviciului Criminalistic

Poliţia Vaslui, dată în judecată de fostul şef al Serviciului Criminalistic

de M.Z.    |    03 Sep 2013   •   21:55
Poliţia Vaslui, dată în judecată de fostul şef al Serviciului Criminalistic
Sursa foto: Foto: Intact Images
Fostul şef al Serviciului Criminalistic Vaslui, Robert Popa, a dat în judecată Poliţia Judeţeană pentru neplata unor bani pe care fostul comisar-şef consideră că ar fi trebui să-i primească, suma totală solicitată în instanţă depăşind 50.000 de lei.

În plângerea depusă la Tribunalul Vaslui, Robert Popa solicită plata salariilor compensatorii care nu i s-au acordat odată cu ieşirea sa la pensie. Popa s-a pensionat pe caz de boală în 2010, după ce a condus serviciul timp de zece ani.
 
"În anul în care m-am pensionat din cauza gravelor probleme de sănătate, trebuia să beneficiez de salarii compensatorii, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Din păcate, nu mi-am primit banii cuveniţi pe motiv că 2010 ar fi fost un an de criză, fiind astfel amânat de la plată. Eu cred că a fost vorba şi de rea-voinţă din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie", a declarat fostul şef al Serviciului Criminalistic, Robert Popa, potrivit Mediafax.
 
Pe de altă parte, conducerea IPJ Vaslui susţine că s-au respectat prevederile legale la acea dată privind pensionarea comisarului-şef Robert Popa şi că se va respecta hotărârea ce va fi luată de instanţa de judecată.
 
"Nu a fost vorba de nicio rea-voinţă din partea mea sau a altcuiva din Inspectoratul de Poliţie. Noi am respectat legea, iar dacă domnul Robert Popa va avea câştig de cauză în instanţă, vom pune în aplicare sentinţa", a precizat inspectorul-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp. 
 
Dacă instanţa îi va da câştig de cauză, fostul şef al Serviciului Criminalistic va avea de primit peste 50.000 de lei de la statul român.
 
Fostul comisar-şef Robert Popa a ieşit la pensie pe caz de boală în luna august 2010, la vârsta de 46 de ani. Robert Popa a condus timp de zece ani, până la pensionarea sa, Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Vaslui, lucrând ca ofiţer în Poliţia vasluiană din anul 1990.
 
 


 

×
Subiecte în articol: bani

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close