Antena 3 CNN Actualitate Polițist de la Transporturi, erou în timpul liber

Polițist de la Transporturi, erou în timpul liber

Un polițist din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța aflat în timpul liber a observat cum un autoturism se deplasa haotic pe o stradă circulată din municipiul Constanța. Ceilalți participanți la trafic făceau cu disperarea manevre ca să evite o coliziune cu acesta.

Polițist de la Transporturi, erou în timpul liber
de Gabriel Dano    |    30 Apr 2021   •   20:43

Fiindu-i clar că șoferul inconștient ar putea provoca o tragedie, polițistul, agentul șef Nicolae Medeleanu, aflat la volanul autoturismului personal, a încercat de mai multe ori să se apropie și să-l determine pe conducătorul auto să oprească. La un moment dat a virat în fața sa, determinându-l pe acesta să frâneze. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

"Întrucât existau indicii că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, polițistul a solicitat sprijin colegilor, astfel o patrulă s-a deplasat de îndată la fața locului, bărbatul fiind condus la sediul Serviciului Rutier în vederea testării cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/litru alcool pur în aerul expirat", arată reprezentanții poliției, într-un comunicat.

Șoferul, în vârstă de 53 de ani, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Oamenii legii i-au întocmit apoi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Polițistul erou a refuzat șpagă de la șofer fără asigurare RCA

Nu este prima oară când polițistul Nicolae Medeleanu se remarcă. Anul trecut, în august, acesta i-a organizat un flagrant unui șofer care a vrut să-l mituiască după ce a fost prins fără asigurare RCA valabilă.

Medeleanu observase un autoturism care se afla oprit la o distanța de mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni, împiedicând circulația vehiculelor. Polițistul l-a identificat pe conducătorul auto, ca fiind un bărbat de 32 de ani, din Eforie Nord, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu deține asigurare obligatorie RCA valabilă, fapt pentru care i s-a pus în vedere că i se va aplica o sancțiune contravențională, de 1.000 de lei, și i se vor ridica plăcuțele cu numere de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Ulterior, un alt bărbat, prieten cu persoana sancționată, s-a prezentat la locul în cauză, arătându-i polițistului o poliță de asigurare încheiată în ziua respectivă, valabilă din data de 16 august.

În aceeași zi, polițistul a fost contactat de cel de-al doilea bărbat, care i-a spus că ar dori să aibă o discuție personală cu acesta, cu pretextul ca plăcuțele cu numere de înmatriculare să îi fie restituite, iar în schimbul acestui lucru, polițistul va primi o sumă de bani.

Fără să stea pe gânduri, ag. Medeleanu Nicolae a anunțat Serviciul Județean Anticorupție Constanța, iar bărbatul respectiv a fost surprins în timp ce îi oferea polițistului 300 de lei, pentru a-i înapoia plăcuțele cu numere de înmatriculare, dar și certificatul de înmatriculare.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close