Antena 3 CNN Actualitate Poliţist rutier, implicat în frauda de cinci milioane de euro! Trei români şi un italian, reţinuţi pentru fraude bancare

Poliţist rutier, implicat în frauda de cinci milioane de euro! Trei români şi un italian, reţinuţi pentru fraude bancare

Poliţist rutier, implicat în frauda de cinci milioane de euro! Trei români şi un italian, reţinuţi pentru fraude bancare
Sursa foto: Foto: paperkraft.blogspot.com
23 Dec 2011   •   08:26
Trei cetăţeni români şi un italian au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru fraude bancare. Cei patru au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să ridice de la o bancă suma de cinci milioane de euro.  

Membrii grupării se foloseau de acte false şi documente fictive pentru a încasa diverse sume de bani. Învinuiţii foloseau date ce aparţin unor societăţi comerciale din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.


În frauda bancară de 5 milioane de euro este implicat şi un poliţist de la Poliţia Rutieră, el urmând a fi audiat de procurorii DIICOT alături de cei trei români şi de italian.

"George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană", precizează DIICOT, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Bărbaţii au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.

Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

 



 







×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close