Antena 3 CNN Actualitate Patru polițiști de la Rutieră au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită

Patru polițiști de la Rutieră au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită

Patru poliţişti, care lucrează în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt, au fost prinși în flagrant marți, în timp ce luau mită.

Patru polițiști de la Rutieră au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită
Sursa foto: Politia Romana/ Facebook
10 Mar 2020   •   16:14

Oamenii legii au au acceptat să primească 400 de lei din partea unui șofer care a încălcat legea. În schimb, acesta nu a fost sancționat.

Polițiștii de la Rutieră se aflau cu aparatul radar pe DN 65, în zona Pădurea Saru, din judeţul Olt. Au fost prinși în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce luau mită.

„Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au prins în flagrant agenți de poliție din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulația rutieră”, se arată într-un comunicat al DGA.

Conform celor de la DGA, polițiștii de la Rutieră erau în atenția anchetatorilor încă din 2019, fiind suspectați de fapte de corupție.

„În luna aprilie 2019, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt sau sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi, a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant”, au mai spus reprezentanții DGA.

Cei patru polițiști sunt audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

×
Subiecte în articol: politisti rutiera
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close