Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii de frontieră de la Nădlac: 'Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!'

Polițiștii de frontieră de la Nădlac: 'Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!'

Sindicatul Europol a reacționat după scandalul izbucnit în Vama Nădlac, acolo unde aproximativ 30.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore și au fost nevoiți să aștepte ore în șir, timp în care i-au înjurat pe polițiști și au făcut scandal.

Polițiștii de frontieră de la Nădlac: 'Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!'
Sursa foto: Facebook
17 Mai 2020   •   13:22

"Am trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost elementul de bază pentru a face față epidemiei de coronavirus. Dacă în această perioadă s-a înțeles cât de importantă e această măsură, fix la două luni, începând de ieri punctele de trecere a frontierei din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de cetățeni români care se întorc în România.

Colegii noștri, polițiștii de frontieră aflați în prima linie, lucrează la capacitate maximă, nu ies din ghișeele de control cu orele pentru a merge la toaletă sau să bea apă, pentru ca cei sosiți în țară să poată fi verificați cât mai repede.

În schimb, colegii noștri au fost întâmpinați cu 'aplauze' de către diasporeni cu mesajul: ”HOȚII, HOȚII”. Da, colegii noștri sunt hoți pentru că sunt în prima linie și riscă să fie infectați cu virusul COVID-19, sunt hoți pentru că timp de 12 ore nu apucă să meargă să servească masa pentru ca pasagerii să beneficieze de formalitățile de intrare în țară și sunt hoți pentru că zilnic sunt huiduți de cetățenii care au doar drepturi.

Nu vrem să ne gândim nicio secundă la riscul epidemiologic care s-a creat în puctele de trecere a frontierei din vestul țării unde nu se respectă distanțarea socială, cetpțenii îmbulzindu-se la cozi incomensurabile și de asemenea, aceștia nu poartă echipamente de protecție. Crearea unui focar de infecție este iminent ceea ce poate duce la crearea unui nou focar de tip ”Suceava”.

Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!", se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

×
Subiecte în articol: Nadlac
Parteneri
"Copilul nu mi-l mai aduc înapoi. Să fie pedepsiți amândoi"
x close