Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii, o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor: "Vor refuza să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu"

Poliţiştii, o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor: "Vor refuza să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu"

După ce au anunţat că vor fi permisivi, astfel că nu vor mai da amenzi decât în cazuri rare şi au ameninţat că vor interveni la urgenţele 112 în timpul maxim, acum poliţiştii vin cu o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor de guvernul Cîţu.

Poliţiştii, o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor: "Vor refuza să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    19 Ian 2021   •   11:35

Poliţiştii anunţă acum că nu vor mai verifica persoanele care se află în izolare sau carantină la domiciliu din cauza COVID-19, potrivit bugetul.ro.

"Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate.

Poliţişti: Verificarea persoanele izolate/carantinate era pro bono

Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent.

Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu", transmite SNPR Decus.

Este vorba despre polițiștii care sunt membri ai sindicatelor SNPR Decus, Europol, Diamantul, Sed Lex, Sidepol, Ropol, Meridian și Unipol.

Măsurile anunţate de sindicalişti vin după ce negocierile cu ministrul Lucian Bode și conducerea Ministerului de Interne nu au avut rezultatul scontat, polițiștii fiind nemulţumiţi de îngheţarea salariilor.

Din 25 ianuarie, "doar urgențele"

În consecinţă, președintele executiv al SNPR Decus, Bogdan Bănică, a precizat că după data de 25 ianuarie, polițiștii vor asigura doar urgențele, după modelul protestelor magistraților din anul 2020.

"Avertismentele nu se referă doar la situația pandemică, ci și la Ordine Publică, și la regimul rutier. 

Din data de 25, după modelul mai-marilor noștri din magistratură, vom asigura doar urgențele", a punctat Bogdan Bănică.
 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close