Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii din Timiș acuzați de șpagă, atrași în capcană de anchetatori la un seminar anticorupție înscenat

Polițiștii din Timiș acuzați de șpagă, atrași în capcană de anchetatori la un seminar anticorupție înscenat

Cei 10 polițiști de la înmatriculări din Timiș, ridicați de procurori după ce au fost acuzați de luare de șpagă, au fost reținuți la un seminar pentru prevenirea faptelor de corupție. Aceștia fuseseră chemați acolo de anchetatori.

Polițiștii din Timiș acuzați de șpagă, atrași în capcană de anchetatori la un seminar anticorupție înscenat
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Iun 2021   •   18:34

Polițiștii sunt acuzați de 400 de fapte de luare de mită în numai patru luni. 

Dragoș Boța, jurnalist pressalert.ro, a transmis pentru Antena 3 că unul dintre polițiști ajunsese să câștige până la 200 de euro pe zi: 

”În această dimineață, cei de la Serviciul Județean Anticorupție Timiș au convocat nu mai puțin de 10 agenți de la serviciul de înmatriculări la un seminar. Acesta a fost pretextul de prevenire. În realitate, a fost modalitatea aleasă de anchetatori de a-i aduna la un loc pe cei 10 care erau suspectați de fapte de corupție, de luare de mită. Cei 10 au fost escortați de către DGA, iar în aceste momente sunt audiați la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiș. Ancheta este în plină desfășurare. Agenții care lucrau cu publicul primeau diverse sume de bani pentru a rezolva lucrurile mai rapid. Varianta aleasă era fie să nu se dea rest la diverse sume de bani pentru diverse taxe, fie se primeau bani separat. Un agent a ajuns să câștige până la 200 de euro într-o zi din aceste atenții.”

Toți polițiștii au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie duși în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Doar unul dintre cei 10 a recunoscut micile ,,atenții”, însă sub o altă formă decât cea prezentată de procurori, șpaga. 

×
Subiecte în articol: politisti Timis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close