Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii dintr-un oraş vasluian, în uniformele de comunitari şi fără maşini, din lipsa banilor

Poliţiştii dintr-un oraş vasluian, în uniformele de comunitari şi fără maşini, din lipsa banilor

Poliţiştii dintr-un oraş vasluian, în uniformele de comunitari şi fără maşini, din lipsa banilor
Sursa foto: Foto: guraialomitei.com
06 Mai 2011   •   18:36

Poliţiştii locali din oraşul vasluian Negreşti patrulează în uniformele de poliţişti comunitari, uzate, pentru că primăria nu are bani, informează Mediafax. Legea obligă autorităţile ca odată cu transformarea Poliţiei comunitare în Poliţie locală să schimbe şi ţinuta, unică la nivel naţional.
   
Primăria Negreşti nu are fonduri necesare pentru achiziţionarea de uniforme impuse de lege pentru Poliţia locală astfel că oamenii legii, deşi, în urmă cu o lună, au depus jurământul pentru noul lor statut, patrulează în vechile ţinute, cele de poliţişti comunitari.

Pentru a intra în legalitate cu cei zece poliţişti locali, primăria are nevoie de 16.000 de lei.
   
"Cei care au dat legea de transformare a Poliţiei comunitare în Poliţie locală trebuiau să dea şi bani pentru noile uniforme. La sărăcia noastră este mult 16.000 de lei, bani cu care mai bine plătim apa la şcoli sau achităm salariile acestor poliţişti locali. Până la urmă, când vor fi fonduri, le vom schimba ţinuta şi vor arăta şi ei aşa cum scrie ca lege", a declarat, vineri, primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.
  
Autorităţile locale nu au bani nici pentru a trimite la specializare poliţiştii locali, deşi legea le obligă să facă şi acest lucru. Mai mult decât atât, Poliţia Locală Negreşti nu are nici măcar propriul autoturism cu care să poată urmări infractorii sau să meargă la o intervenţie.

×
Subiecte în articol: politisti masina bani primarie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close