Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii români au recuperat statuete de Salvador Dali şi tablouri furate de românii din Spania

Poliţiştii români au recuperat statuete de Salvador Dali şi tablouri furate de românii din Spania

Poliţiştii români au recuperat statuete de Salvador Dali şi tablouri furate de românii din Spania
11 Dec 2008   •   20:36

Şapte statuete de Salvador Dali şi alte şase tablouri de pictori celebri au fost predate azi proprietarilor de poliţiştii români de frontieră. Obiectele de artă, care valorează aproape jumătate de milion de euro, au fost furate de români din Spania.
Extrem de discreţi, cei doi spanoli, soţ şi soţie, proprietarii celor 13 obiecte de artă nu au vrut să fie filmaţi. Au venit într-un suflet la Bucureşti să-şi ia comorile înapoi.
De şase ani de când le-au dispărut tablourile şi statuetele, proprietarii nu a mai crezut nici o clipă că le vor găsi. Cele 13 obiecte valoreză aproape jumătate de milion de euro.
Abia la Bucureşti, cei doi spanioli, au aflat că bunurile au fost plimbate prin toată Europa ani buni. Când au fost convinşi că li s-a pierdut urma, hoţii români s-au gândit să scoată marfa la vânzare. Ei cereau 110.000 de euro pentru acestea. Poliţia de frontieră Iaşi a avut un ofiţer care a acţionat sub acoperire pentru a-i prinde pe hoţi.
Cei trei tâlhari au fost reţinuţi într-un bar din Iaşi şi toate obiectele furate au fost recuperate. Joi au luat drumul Spaniei. Este pentru a doua oară într-o lună, când poliţiştii români îi prind pe hoţii de obiecte de artă şi recuperează bunuri de milioane de euro.

Observator

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close