Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul cu permisul de conducere fals a fost şi PREOT FALS

Poliţistul cu permisul de conducere fals a fost şi PREOT FALS

Poliţistul cu permisul de conducere fals a fost şi PREOT FALS
Sursa foto: Foto captura Antena 3
02 Apr 2014   •   19:18

Parchetul General îl cercetează pe şeful de la Direcţia Rutieră care a fost prins cu un permis de conducere fals. Poliţistul se ocupa de educaţie rutieră în IGPR şi chiar a fost pentru 13 ani şoferul Înalt Prea Sfinţitului Andrei Andreicuţ.

Colegii lui au descoperit că nu a avut nicodată dreptul să conducă autoturisme pe drumuri publice, după ce poliţistul a vrut să se transfere pe altă funcţie de conducere.

Poliţistul Augustin Căpîlnaş a fost exmatriculat din Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj. El ar fi trebuit să termine facultatea în 1996.

"A fost studentul şcolii în anul 1993 şi după un an de zile a fost exmatriculat. Nu ştim exact motivul. Cel puţin eu nu cunosc motivul pentru care a fost exmatriculat", a declarat decanul Facultăţii de Teologie din Cluj, Vasile Stanciu.

Chiar dacă nu şi-a terminat studiile în teologie, poliţistul ar fi slujit aproape 8 ani ca arhidiacon la Catedrala Reîntregirii Alba Iulia.

"Trebuie să ai studii ca să fii primit în cler. Studii superioare, nu orice fel de studii. Până nu demult era şi colaboratorul direct al episcopului", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, Bogdan Ivanov.

În plus, Augustin Căpîlnaş a fost timp de 13 ani şoferul Înalt Preasfinţitului Andrei Andreicuţ. Asta deşi nu a avut niciodată permis de conducere.

Căpîlnaş a renunţat la sutană şi în 2004, a devenit ofiţer. În 2010 a fost numit ofiţer specialist la Direcţia Rutieră Alba iar mai târziu a ajuns şef în cadrul Direcţiei Rutiere Bucureşti.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close