Antena 3 CNN Actualitate Ponta ameninţă PNL cu dosare penale înaintea moţiunii

Ponta ameninţă PNL cu dosare penale înaintea moţiunii

Ponta ameninţă PNL cu dosare penale înaintea moţiunii
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2015   •   07:55

Victor Ponta ameninţă PNL cu plângere penală daca va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul Guvern în încercarea de a schimba prin forţă puterea. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, îi răspunde premierului că liberalii nu sunt intimidaţi de astfel de atacuri şi îi transmite că un premier urmărit penal este o ruşine pentru România. Scandalul a pornit după ce al doilea co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a anunţat că în ziua depunerii moţiunii, liberalii vor aduce oameni în stradă şi vor face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Moţiunea de cenzură va fi discutată vineri însă a fost citită deja în plen, în prezenţa a 183 de parlamentari.

Victor Ponta le atrage atenţia liberalilor că dacă îi instigă pe români să iasă în stradă vineri când va fi votată moţiunea PNL, pot fi traşi la răspundere potrivit noului cod penal. Ameninţarea premierului a venit ca o replică la declaraţia co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga care îi chema pe români la un protest în jurul Palatului parlamentului. După ce s-a declanşat scandalul, Blaga şi-a nuanţat afirmaţiile.

Reprezentanţii PNL spun că Victor Ponta trebuie să demisioneze imediat din funcţia de prim-ministru şi că un astfel de act este obligatoriu din partea unui şef de Guvern al unei ţări europene. Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi intitulată "Victor Ponta - demis pentru Exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!" va fi dezbătută vineri de plenul Parlamentului, de la ora 10:00. Tot atunci, liberalii vor să pună presiune pe parlamentari şi vor să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close